Nowadays?

Sharing stories, works, ideas, & news

New in this Blog:

[My Story] Memiliki rumah pertama kian sukar

Bulan ni memang banyak pameran hartanah, baik di hometown aku seremban mahupun di tempat kerja aku Mid Valley. Memang telah dalam perancangan tahun ini ingin membeli 'property' yang pertama.

Melihatkan ragam pasaran property di Malaysia aku rasakan harga kian melonjak ke satu takat yang pernah difikirkan. Jika dulu perancakan harga boleh dilihat di bandar besar seperti Kuala Lumpur. Tapi kini di Seremban pun telah mula berlaku.



Aku, En.Hapiz & En.Am seakan-akan terperanjat apabila rumah yang dulunya boleh dianggarkan 200k++ telah menjadi 400k++, rumah yang 300k++ telah pun menjadi 600k++. Aduii... apelah nasib aku dan rakan-rakan ni hehe...

Memang aku dan En.Am ke pameran property MidValley untuk melihat sendiri harga rumah yang dahulunya difikirkan setaraf dengan pekerjaan kami, kini memang benar-benar di bawah 'par' kelayakan kami. hehehe kita beli rumah lelong je la ye En.Am

(Gambar di atas melihatkan rumah moden Taman Bandar Senawang fasa 2 di Seremban)

9 comments:

k0m4nd3r May 18, 2011 at 7:56 PM  

SRP tu takleh apply ko??

pZam May 18, 2011 at 10:24 PM  

rumah lelong lak kono fight betul2 lg dgn lawan..huhu..

wafixx May 19, 2011 at 10:31 AM  

En.k0m4nd3r: SRP ni yg perlu kite tahu ialah harga rumah di bawah RM220k, jumlah isi rumah selepas ditolak bayaran KWSP dll dalam lingkungan RM3,000 & akan diuruskan oleh BSN.hehe~ ko dlm kategori tu ke?

wafixx May 19, 2011 at 10:33 AM  

en.Pzam: rumah lelong nk kene tgk btul2, kang da byr 10% jgn nyesal xbeli lak hehhe..(btul ke x en.hapez)

Ibu Amani May 19, 2011 at 11:12 AM  

harga rumah mmg dah makin mahal skrg ni..T_T

wafixx May 19, 2011 at 2:25 PM  

Ibu Amani: Tu la tu, tp masalah juga sewa rumah pon da same mcm bayaran bulanan pembiaan perumahan. Keadaan semakin tertekan hukhk~

afixz May 25, 2011 at 11:25 AM  

lelong lg pening sebenarnya..
byk kos sampingan lg.. kena keluar blanja lg lebih dr beli baru.. huhuhu
harap2 ade la rumah yg sesuai utk aku nnt..

wafixx May 25, 2011 at 3:09 PM  

umah area sbn byk org KL beli ni, tu sebab siap 'sold out' hehehe

wafixx June 3, 2011 at 9:29 AM  

Info ttg Skim Rumah Pertamaku boleh dilayari di http://www.srp.com.my/docs/html/fea_n_cri.html

Click my Nuffnang!

English Premier League Injury Table

Related Posts with Thumbnails

Followers

Click dude..!

Chat with me!

ShoutMix chat widget

My Blog List

Others

Hits Since April 8, 2009! Free Hit Counter by Pliner.Net